Thursday, 4 October 2012

MINGGU YANG SIBUK

Bermula dgn kalimah Bismilah
hurm minggu yang memang sibuk
bnyak agenda yang perlu aku siapkan sebelum menjelang 3 november 2012
dalam sibuk membuat persiapan tuk 3 november nanti,bnyk pulak plan lain yang dtg

Sabtu minggu lepas tolong mak sedara siapkan tempahan
mihun sup yang sedap dari air tangan aku
ahahahahhaha!
then kena balik umah sbb kwn dari seremban nak dtg
sebab ahadnyer tu nak g rumah si jimmy
ada majlis makan2 sempena besday dia

penat memang penat tp have fun la kan
bukan selalu dpt kumpul
btw happy besday jimmy
dapat gak bg hadiah hemper makanan kat anda kan
hope suka la
kekekke

ok tak??1st time bg hadiah hamper tuk besday org..

happy besday to jimmy

then b4 si adi (yg hensem belah kiri) tu balik aku bg la adiah besday dia jugak
yerlah,besday dia jatuh 3hb okt
kena hari keje pulak tu
takkan aku nak suh dia dtg kl semata2 amik adiah walaupun dia tak g keje ari tu
ahahhaha
luckly dia suka sgt
terharu aku bila dia hargai apa yg aku bg kat dia
nak tau apa aku bg kat dia???
jeng...jeng...jeng...

aku nama kan nie frame 4 musim

tak kira la apa musim pun cerap,ko tetap kwn aku yang paling baik n paling best
sayang ko ketat2
ahahahhah
happy birthday to u k

so now okt dah mula buka tirai
setiap weekend aku ada program
huh busy2...
jumpa lg la yer..daaaaa





Thursday, 6 September 2012

SELAMAT PENGANTIN BARU PAKSU DAN MAKSU :)



Asslamualaikum
berjumpa lagi kita..dah berswang pun kan blog nie
hehehhehe..kemalasan yang melanda buat aku malas sungguh nak bukak blog nie
huhuhuhu
ok lah,taknak citer panjang
nak citer pasal raya n majlis kenduri paksu masa kat kg
disebabkan ada kenduri tu,so raya aku tahun nie pun kurang la..boleh kata mcm tak raya pun
huhuhuhu
yerlah,semua lebih tertumpu pada persiapan majlis kenduri tu
even mak aku pun tak buat kuih raya..kempunan semperit air tangan mak.. :(
pagi raya pun mak aku takder..balik umah tok aku..aku raya kedua baru balik sana
hurm takper lah..tp semua happy :D

tugas aku bnyk la jugak..nak siapkan hantran,buat bilik pengantin
so aku wat as simple yang boleh la..yerlah kat kg kan..
puas jugak nak cari metirial..especially bunga segar
sib baik jumpa 1 kedai bunga kat Padang Serai nie..dia jual barang perkahwinanan dan bunga2 segar...sebelah petronas tp mahal la bunga dia
sekuntum rose jer dah rm2.50
nak guna kena beli jugak la kan walaupun mahal

Ok bebel panjang pun tak guna,jum tgk pic yang sempat snap

Majlis akad nikah


 Selamat datang ke keluarga kami Maksu

Bergambar dgn ahli keluarga belum berangkat ke majlis akad nikah


Semasa makan beradap


 malu2 lagi..hehehe :P

 senyummmm ..:)

Pengantin bergambar dgn makteh,makcik dan anak2sedara


 hantaran dari pihak pihak lelaki..hasil tangan ..ehem..ehem...aku la..ahakz

jum tgk 1 per 1 yer

 Sereh junjung

 Bekas cincin

 Telekung

 Kain pasang

 Tuala

 Bakul Buah

 Sumi dan Coklat

 Sejadah

 Bunga rampai

Kek
 Bahulu 

 Kuih Loyang @ Ros@ sarang tebuan

 Set wangian

 Hantaran dari pihak perempuan

 



 Bilik tidur Raja Sehari

 Buanga Katil 

 My lovely mom & dad...wah speaking..ahakz

 Mak,Makteh ngan Tok

makcik....hah yang belakang tu makcik mah..hehek



video

tu jer yang ada
so next projek,weading maksu kat kl
lagi 2 bulan..adeyh bnyk keje nak pk n wat
jumpa lagi ya
RR

Thursday, 26 July 2012

RAMADHAN

tahun nie mcm biasa la
tolong mak sedara wat kuih
tapi tahun nie rasa lain mcm skit puasa
maybe faktor cuaca kot
aku mcm penat semcm jer
tekak pun kering
nie pun dah start sakit tekak n hidung tersumbat semua
jgn la demam
huhuhuhu
bnyk lagi tempahan nak buat

bila puasa jer menu berbuka mst jadi topik
nie baru masuk puasa ker 6,dah taktau menu apa nak masak tuk berbuka
klu g bazar tu,mcm2 nak beli
maklum la perut tgh lapar
semua nmpk sedap
last2 masa berbuka,minum air ngan makan nasi dah kenyang
yang lain terbiar
tak elok membazir

hurm tgh kurma kat umah mak sedara nie bnyk la pulak
ada yang nak kongsi resepi biskut dari kurma yang sedap?
plzzz...plzzz..plzzz kongsi la
hehehhe

ok lah..dah ngantuk
mau tido dulu
adios

riezreza

Sunday, 8 July 2012

SEJENAK DI PUTRAJAYA..( FLORIA)

member datang menjeguk
so tak tau nak lepak mana, ajak la dia jenjalan kat putrajaya
kebetulan berlangsungnya floria di putrajaya tu
ala pesta bunga tu

pergi pun dah malam dan memandangkan mlm nie malam minggu n esoknyer tu adalah hari terakhir
bukan main ramai lagi org
naik sesak segala mata dan kepala
so tak sempat nak snap pic sendiri n member sbb ramai sgt org
btw dah mlm kan,gelap n dgn lampu yg ala2 jer tu sure pic tak cantik...ahhaha

mlm tu ada lah perarakan bot berhias dr setiap negeri
kebetulan aku ngan member tak mkn lagi,perut lak memasing agak berkeroncong,
member pun plan la nak g beli mkn sementara menunggu perarakan berlangsung
hayoooo sikit punya panjang nak beratur
so kansel lah,abis perarakan nanti baru kitaorg g makan
layan bot2 yang cantik menarik memang deboom tu leh la wat lupa jap perut tgh lapar

meh kita jeguk bot2 dari setiap negara dan negeri
jommmm

Himpunan kaktus
ala taman dalam laut tu dibuatnya..konon2 mcm coral la..tetap menarik dan pesona

Bot dari Negara China
Negara Cina nie wat bot dari 1 daerah di china tu...ala2 istana larangan maharaja cina bentuknya.
sgt menarik melihatnya 


Bot dari Negara Kenya
bertemakan taman safari..tgk tu ada binatang2 nya..ada gajah..ada singa..auwmmmmm

Bot berhiasa dari Langkawi (LADA)
Langkawi buat bot bertemakan daya penarik di pulau lagenda tu..ada helang dan kabel car 


Johor Darul Takzim
temanya lego land yang bakal menjadi daya penarik negeri johor akan datang..sangat meriah
teringat zaman budak2 main lego tp tak pandai wat bentuk sgt..setakat wat empat segi..huhuhu

Melaka Bandaraya Bersejarah
mula2 tu agak pelik apakah tema dari negeri Melaka nie..dah mcm alien punya spaceship pun ada
rupa2nya yang mcm serkup tu adalah layar skrin..ada la visual mempamerkan zaman kegemilangan melaka dulu sampai zaman ict skrg ...oooooo mcm tu :)


Negeri Sembilan Darul Khusus
biasa lah kan negeri adat pepatih nie mst akan bot bertemakan adat negerinya..minang kabau mst ada..klu tak ada,tak langkap bot Negeri Sembilan nie
haih tak dapek den nak nolong... 

Bot dari Pahang
Pahang Darul Makmur mempamerkan keindahan negeri pahang..bukit freser,safari,strawbery at cameran highland
yup..sangat menarik..part strawberry tu wat aku lapar balik..huhuhu

Perak Darul Ridzuan
Perak paling ringkas aku kira..tak semeriah sgt tp ada gak infomasi pada bot tu..ok laa
kejo yop kejo...

Perlis Idera Kayangan
keenakan dan keharuman magga harum manis menjadi tema bot dari negeri Perlis nie
juga ada replika muzium kayangan yang menjadi antara tarikan pengunjung ke negeri itu

Sabah Bah
negeri di bawah bayu nie buat bot bertemakan keindahan negeri sabah..ada orang utan,gajah piki dan replika bot apa ntah namayer (sorry tak ingat)
meriah bah bot kau..

Serawak Bumi Kenyalang
serawak pun ok jugak..nampak meriah..ada orang utan, burung kenyalang, angsa
tengah2 tu klu tak silap empangan bakun.. (sorry if salah) ..hehehhe


Terengganu Darul Iman
nampak masjid kristal dah tau kan kat mana...tentunya Terengganu..layar2 tu pulak mewakili piala monsun di sana..ada penyu atas tu bot.. kepala penyu tu gerak2 la (kata member aku)
ahahahah

Perbadanan Puterajaya
favorite aku..dan aku rasa favorite semua kot..ahahaha
sgt mistik dan meriah..dari Perbadanan Putrajaya pamerkan keindahan putrajaya..dgn serangga yang bergerak mengililingi bunga2..ada lak rama-rama 'comel' kat tepi tu..ahahahha


Malaysia Tourism
banyak beg2 shoping atas bot nie..wah terasa nak shopping la skrg..jommmmm
hehehhe 


Kementerian Perlancongan Malaysia
hurmm tak tau apa tema bot nie..tp meriah la gak..layan jer


tapi kalau korang perasan kan ada negeri yang tak masuk perarakkan nie..dari kedah (langkawi tu lain yer walaupun dari kedah), dari penang, kelantan dan selangor
kecewa gak coz duk tunggu dr penang..yerlah nak tgk dr negeri aku kan tp hampa
takder la pulak..naper ntah..haish

video

ok last skali ada petunjukkan bunga api yang meriah..lama dah tak tgk bunga api kan
so layan....


pas abis bunga api nie baru terasa lapar semula
apa lagi blah cepat2 cari makan

so jumpa lagi nanti yer
salam
RiezReza